Тотнъм дръпна с 3 точки пред Арсенал в борбата за 4-ото място в класирането, след като срази Астън Вила с 4:0 като гост в 32-ия кръг на Висшата лига. 

Шпорите имат мач повече от съперника си от Северен Лондон, но в момента изглеждат на полпозиция за зона Шампионска лига предвид спада при Артилеристите. 

Хюн Мин Сон наниза хеттрик, а Деян Кулушевски добави още един гол. Хари Кейн направи 2 асистенции и бе замесен в още един гол, но с голяма заслуга за победата е и вратарят Юго Лорис, направил серия спасявания през първото полувреме. 

Кореецът откри още в 3-ата минута, когато след удар на Кейн топката се отклони в Мати Кеш и той я прати в мрежата. Бирмингамци доминираха тотално до почивката и отправиха общо 14 удара, а Дани Ингс пропусна няколко от чистите положения. 

След паузата класата лондончани взе връх. Кейн изведе Кулушевски за 2:0, а в средата на полувремето даде още един голов пас за Сон, който в 71-ата минута оформи хеттрика си след подаване на направилия нов силен мач Кулушевски. 

Така хората на Антонио Конте вече имат 57 точки от 31 мача, докато Арсенал е с 54 от 30, като през май е прекият мач помежду им. Вила е на 12-о място с 36 точки.